Starten met BMX

Fiets je graag (over een hindernissenparcours)?
BEN je graag (Competitief) in beweging?
Dan is BMX misschien iets voor jou!

Stap 1 - Wat is BMX?

Hou je van snelheid, actie en heb je geen schrik om door de lucht te zweven? Dan zou BMX wel eens jouw ding kunnen zijn. Voor deze sport heb je snelle benen, behendigheid en een flinke dosis lef nodig.

Binnen BMX zijn er 3 onderdelen: racing, pumptrack & freestyle. Bij Ostend BMX club komen racing en pump track aan bod. Bij de cruiser klasse rij je met 24 inch wielen en bij de challenge klasse met 20 inch wielen.

Stap 2 - Maak kennis met onze club

Ostend BMX Club is een familiale en gedreven sportclub gelegen aan de Belgische Kust die zich richt op de olympische discipline BMX-cross.

Volg ons op onze sociale media, en leer ons team en renners kennen, of contacteer ons gerust met al je vragen.

Vraag je proefles of groepsinitiatie aan, en ontdek of de BMX-sport echt iets is voor jou of je kinderen.

Stap 3 - Vraag je vergunning aan

Een van de stappen die je moet ondernemen om van start te gaan met BMX is je vergunning aanvragen bij Cycling Vlaanderen. Via het website portaal van Cycling Vlaanderen krijg je toegang tot je persoonlijke dossier en kun je vergunningen aanvragen en ondertekenen.

Voor competitierenners is ook een geschiktheidsonderzoek nodig via een erkende sportarts. Dit is een jaarlijks verplicht onderzoek voor competitierenners.

Stap 4 - Word lid van onze club

Schrijf je via de link hieronder in om lid te worden van onze club. Via mail ontvangt u vervolgens van ons een aanvraag tot betaling wanneer de vergunningsaanvraag in orde is. Prijzen hiervoor kunnen verschillen. Dit is afhankelijk van hoeveel leden van het gezin zich inschrijven, tijdstip van inschrijven, recreatief of competitie.

Eens alle stappen zijn doorlopen en zowel de aanvrager, u, als de club de nodige documenten online hebben ingevuld en digitaal ondertekend, is de aanvraag afgerond. Dan is het afwachten tot de fysieke vergunning wordt bezorgd per post aan de club. Wij brengen u op de hoogte van ontvangst en overhandigen u deze bij de eerstvolgende training. Wedstrijdrenners krijgen jaarlijks een nieuwe kaart. De kaart voor recreatieve renners wordt niet vernieuwd.

Stap 5 - Je fiets, Kledij en bescherming

Veiligheid staat voorop! Daarom is het belangrijk dat je het clubreglement volgt wat betreft kledij en bescherming.

Naast snelle benen, durf en behendigheid, heeft elke goede BMX’er een racefiets waar hij heel goed zorg voor draagt. De meeste plaatselijke fietshandelaars hebben geen of onvoldoende kennis over een BMX racefiets. Binnen onze club hebben wij een gespecialiseerde fietshandelaar, fietsen Dejonckheere, die u kan bijstaan. Als lid krijgt u korting bij aankoop.

Stap 6 - Mijn eerste wedstrijd

Reeds vanaf de leeftijd van 5 jaar kunnen jongens en meisjes deelnemen aan wedstrijden. Vanuit de club vragen wij via het clubreglement een minimum van deel te nemen wedstrijden.

Naast de fiets en verplichte uitrusting, neem je ook je identiteitskaart, lidkaart, inschrijvingsgeld en enkele andere belangrijke zaken mee. (zie praktische info)

Een wedstrijd wordt georganiseerd over een volledig weekend. Op zaterdag vinden de vrije trainingen plaats, meestal tussen 14h00 en 16h30. Zondag is wedstrijddag.

Contacteer ons

Secretariaat

Koebrugstraat 26a
8400 Oostende

contact@ostendbmxclub.be

BTW BE 0820 381 755

BMX Track Oostende

Sportpark De Schorre
8400 Oostende

 

Pumptrack Middelkerke

Westendelaan 71
8430 Middelkerke