OBC-Stage 2024

Van 26 april tot 28 april vond de 2de BMX Stage van OBC plaats. We gingen net zoals vorig jaar naar 2 verschillende parcours en kozen als uitvalsbasis De Lork aan de Kemmelberg. We beleefden het avontuur met een mooie groep van 34 renners van 5 tot 42 jaar oud en een 7-tal extra begeleiders.

Op vrijdag werden de deelnemers verwacht rond 18.00 u. en wachtte een lekkere lasagne hen op. ’s Avonds bekeken we enkele topfinales van de laatste UCI wedstrijden BMX.

Zaterdagochtend werd na het ontbijt een vleugje cultuur ingebouwd. Zoals elk jaar tonen we ons respect voor de vele moedige mannen die tijdens WO I gestreden hadden. Vorig jaar stonden Tyne Cot en het Studentenkerkhof op onze planning. Dit jaar bezochten we de Dodengang in Diksmuide. Na een interessante zoekopdracht in het museum, spurtten de kinderen de Dodengang in. We merkten toen al dat enkele van hen nood hadden aan een fysieke inspanning.

Na het nuttigen van het lunchpakket trokken we met de bus naar Hooglede voor een eerste fysieke prikkel. Oorspronkelijk stond Lievin op de planning, maar dit kon niet doorgaan. De fietsen werden uit de camionette geladen, en even later arriveerde ook onze hoofdtrainer Alain. De girls hadden extra geluk, want zij kregen een uurtje girls only!

Na de training stond er voor de begeleiders nog een mooie verrassing te wachten. De fietsen hadden hier en daar een vlekje en konden een ‘kleine’ wasbeurt gebruiken. Eerst was er nog een lekkere warme maaltijd met gezonde “gebakken aardappeltjes”. Hierna maakten we de sportzaal nog onveilig met enkele wedstrijdjes voetbal en basketbal.

Op zondag, jammer genoeg al de slotdag van de stage, stond er in de ochtend nog een fotozoektocht op het programma met een aantal fijne doe-opdrachten. Er waren enkele groepen die de vragenlijst foutloos konden invullen. Deze zoektocht leidde ons tot langs enkele mooie plekken in en rond Kemmel en in het Toeristisch centrum van Heuvelland.

Na de middag stond er nog een pittige training op het programma in Fleurbaix, in het Noorden van Frankrijk. Een locatie die voor onze hoofdtrainer zeer goed gekend is. Hij ging hier in het verleden wekelijks trainen met het Pro Winner BMX Team. Het weer (de wind) zat wat tegen, maar door de ervaring van Alain is de 3 uur training zeer nuttig ingevuld geweest. Voeding en drank was wel welkom tijdens deze training. En opnieuw hadden de meisjes een uurtje training voor zichzelf. Dank je Yelena voor de toffe girls-only-training.

Om 16.00 trokken we terug richting Oostende waar een uitgeruste groep ouders op ons stond te wachten.

Wij kijken alvast terug op een mooie, succesvolle editie 2024 en kijken al uit naar de stage van 2025.

Contacteer ons

Secretariaat

Koebrugstraat 26a
8400 Oostende

contact@ostendbmxclub.be

BTW BE 0820 381 755

BMX Track Oostende

Sportpark De Schorre
8400 Oostende

 

Pumptrack Middelkerke

Westendelaan 71
8430 Middelkerke