Stage Ostend BMX Club Noord-Frankrijk

Voor de allereerste keer vertrokken we met 31 OBC’ers op stage. En wat een prachtige stage was het!  Onze eerste stop was Nord BMX Club, Bondues. Deze piste ligt mooi gelegen naast een kleine luchthaven, op 20 minuutjes met de auto van Kortrijk. De club voorzag alle renners van de nodige kerosine (sportdrank, belegde broodjes, bananen…) waardoor ze tijdens de 3 uur durende training volle bak konden gaan. We verloren helaas als snel 2 renners door valpartijen, waardoor de stage wat in mineur begon. Wij wensen de gevallen strijders alvast een spoedig herstel toe.

Na de training stapten we de bus weer op, richting Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke ditmaal. Deze grootste militaire begraafplaats van het Gemenebest biedt een laatste herdenkingsplaats voor vele strijders van de Grote Oorlog in onze provincie. Dit was een moment van stilte en besef wat opoffering echt betekent. Jongens van soms zelfs jonger dan 18 jaar lieten in onze velden hun leven voor onze vrijheid. We shall remember them, their name liveth for evermore.

Vervolgens bracht de bus van Reizen Patteeuw ons naar onze overnachtingsplaats, de Lork te Kemmel. Nadat iedereen zich had geïnstalleerd in de kamers, konden de renners hun buikje rond eten. Dit was wel nodig, want er stond nog 2 uur multisporten op het programma. Naast muurklimmen en balsporten speelden enkelen ook nog hockey. Hierna was het stilletjesaan tijd om onder de dekens te kruipen zodat iedereen klaar kon zijn voor de volgende dag.

Deze begon met een stevig ontbijt en het klaarmaken van de lunch. Nadat alle kamers netjes opgeruimd waren, konden we de eerste activiteit van de dag starten: een kompastocht rondom de Kemmelberg en de Lettenberg. Samenwerken stond hierbij voorop, want de 4,2 km lange wandeling kon anders wel eens langer worden. Alle groepjes deden het uitstekend, al deed 1 groepje toch wel wat extra (hoogte)meters.

Rond 13.00 u. vertrokken we vervolgens naar onze tweede trainingsplaats, FBC Fleurbaix Bmx Club, te Fleurbaix. De training onder leiding van coach A begon onder een mooie zon, maar al snel werden we overspoeld door hevige regen, donder en bliksem! Terwijl het thuisfront kon genieten van de zon, scheurden onze renners in de gietende regen over het uitdagende parcours. Elke renner vond er wel enkele uitdagingen en zette weer enkele stappen vooruit.

Deze stage toonde nog maar eens welke sterke familiale club wij zijn. De renners genoten van het samenzijn en de pittige trainingen. Het bestuur, de begeleiders en trainers zagen dat het goed was…

Bedankt aan iedereen die dit mogelijk maakte!

Contacteer ons

Secretariaat

Koebrugstraat 26a
8400 Oostende

contact@ostendbmxclub.be

BTW BE 0820 381 755

BMX Track Oostende

Sportpark De Schorre
8400 Oostende

 

Pumptrack Middelkerke

Westendelaan 71
8430 Middelkerke