Proeflessen BMX opnieuw gestart bij Ostend BMX Club – Welk materiaal kies je best om te starten?

Met de start van het nieuwe seizoen, startten we ook met de nieuwe reeks van proeflessen. Inschrijven hiervoor doe je nog steeds via de website, waarna we contact met u opnemen.

Om de kwaliteit te garanderen werken we met beperkte groepen. Wij starten met enkele proefjes, gebaseerd op de instapproeven die vroeger aangeboden werden door Cycling Vlaanderen. Indien de renner deze goed kan uitvoeren, dan gaan we naar de piste. Daar oefenen we de verschillende bulten en bochten, alsook de startheuvel. Op het parcours worden de beginnende renners begeleid door ervaren renners.

Als je de proefles goed hebt afgelegd, dan kan je aansluiten bij Ostend BMX Club. Voor ouders is het dan vooral een zoektocht naar goed materiaal. Onze sponsor, Piet Dejonckheere – ProWinner kan je bijstaan met advies.

Vanuit Cycling Vlaanderen kunnen wij dit filmpje aanraden om te bekijken. Ook hebben wij hieronder enkele aandachtspunten opgesomd:

  • Kies niet meteen voor het duurste materiaal.
  • Maak het kind bewust van de waarde van het materiaal.

Belangrijk bij de keuze van de fiets, zijn volgende onderdelen:

  1. Kader: Je kan kiezen voor een aluminium- of een carbonkader. Er zijn verschillende merken op de markt. Een kader vind je in alle kleuren van de regenboog.
  2. Kadermaat: Bij een BMX-racefiets krijgt de grootte van een kader ook een naam (micro, mini, junior, expert, pro…) al dan niet in de gewone of de XL-versie. Een framemaat wordt gekozen aan de hand van de lichaamsgrootte/ binnenbeenlengte van de renner. Raadpleeg de handleiding of ‘size guide’ van het door u gekozen merk.
  3. Andere onderdelen: Naast het kader kan je ook in de andere onderdelen kiezen voor duurdere of goedkopere onderdelen. De prijs zal bepaald worden door de duurzaamheid, gewicht en precisie van het onderdeel. Klikpedalen mogen pas vanaf U14 bij BMX.

Als startende renner raden wij grote investeringen af. Een instapmodel is meer dan voldoende. Deze kan u vinden bij Piet Dejonckheere – ProWinner. Ook op de tweedehandsmarkt zijn er fietsen te vinden, maar doordat wij het verhaal achter de fiets niet kennen, kunnen wij hiervoor geen advies geven.

Naast de fiets is er ook beschermingsmateriaal nodig. Helm en handschoenen zijn verplicht. Een harnas, scheenbescherming… zijn aangeraden. Ook hier kies je best voor nieuw materiaal om de kwaliteit en werking te garanderen.

Contacteer ons

Secretariaat

Koebrugstraat 26a
8400 Oostende

contact@ostendbmxclub.be

BTW BE 0820 381 755

BMX Track Oostende

Sportpark De Schorre
8400 Oostende

 

Pumptrack Middelkerke

Westendelaan 71
8430 Middelkerke