Nieuw hoogtechnologisch timingsysteem op onze Oostendse BMX track door de samenwerking tussen Ostend BMX Club en Freelap®

Meten is weten. In veel sportdisciplines merk je de vooruitgang op vlak van het werken met data. Net als onze buren van KV Oostende stappen wij mee in dit verhaal. Na een goede analyse van wat we nodig hebben besloten we in zee te gaan met Freelap®. Het voordeel van dit systeem is dat wij het zowel op onze eigen piste met startreactie kunnen gebruiken, maar dat het ook mobiel is. Dit betekent dat we het systeem tijdens voorbereidingen op andere pistes dus ook kunnen inzetten!

Via een gehuurde chip en een app kan elke renner zijn of haar reactietijd, lijntijd, bochtentijd… aflezen. Zo kan je bijvoorbeeld via de verkregen data vergelijken of het beter is om op een bepaalde hindernis te pompen of oppak, lift… toe te passen. Je kan je eigen evolutie volgen wat betreft rondetijden, reactietijden… Een gerichte en geïndividualiseerde training wordt zo dus meer mogelijk. Het werkt uiterst motiverend voor de renners en door zijn uitermate nauwkeurigheid, is het een krachtig hulpmiddel voor vooruitgang.

Ben je benieuwd naar dit timingsysteem? Breng dan zeker eens een bezoek met de verantwoordelijke van Freelap®Benelux aan onze BMX piste te Oostende.

Meer info op www.freelap.com

Contacteer ons

Secretariaat

Koebrugstraat 26a
8400 Oostende

contact@ostendbmxclub.be

BTW BE 0820 381 755

BMX Track Oostende

Sportpark De Schorre
8400 Oostende

 

Pumptrack Middelkerke

Westendelaan 71
8430 Middelkerke